Om oss

Över 100 år

TEXTILTRADITION FRÅN 1891

Ernst Alexis AB är uppbyggt med en lång textiltradition bakom sig och har alltid haft fokus på hög kvalité. Genom noga utvalda komponenter i alla våra produkter samt genom tillverkningsprocessen skapar vi premiumprodukter där vi genom vårt unikt breda sortiment gör det enkelt att möta er förfrågan.

Med fina passformer och gedigen kunskap kring textilier är vi en producent som enbart arbetar med de finaste materialen, pålitliga leverantörer och med vår kunds bästa i fokus. Inom Ernst Alexis finns en härlig företagsanda, bred kunskap och erfarenhet som speglar sig i allt vi gör.

Utveckling & innovation

Utveckling sker ständigt där vi anpassar våra produkter efter marknadens behov och önskemål kring design, kvalité och miljö för att kunna ligga i framkant. Majoriteten av vår produktion sker inom Europa med fabriker som vi under mycket lång tid haft en fin arbetsrelation med och som verkligen förstår vårt behov utav hög kvalité och korta ledtider.

Idag hittar man Ernst Alexis i Dalsjöfors, strax en mil utanför textilstaden Borås. I våra moderna lokaler finns både kontor, lager, showroom och en tillpassning/förädlingsverkstad. Härifrån hjälper vi vår kund med produkter från vårt breda lagersortiment till all form av specialproduktion både när det gäller skjortor och stickade överdelar till accessoarer. På ett enkelt och smidigt sätt förverkligar vi era önskemål och idéer.

Expansion - Nytello

Ernst Alexis förvärvade i december 2021 varumärket Nytello och kommer bedriva det som ett separat affärsområde från de gemensamma lokalerna i Dalsjöfors. Nytello är experter på lätta arbetskläder mot marknaderna: Vård & Omsorg, Serviceyrken, Kök & Restaurang.

Spana in Nytellos sortiment på www.nytello.se